снимка: ФейсбукНевероятната история на Ангел Андинов, която той разказа на страницата

...
снимка: ФейсбукНевероятната история на Ангел Андинов, която той разказа на страницата
Коментари Харесай

Историята на Ангел, която вдъхнови България: След лекарска грешка му казали, че остане завинаги в инвалиден стол, но той не се отказа

снимка: Facebook

Невероятната история на Ангел Андинов, която той описа на страницата си във Facebook, се трансформира в същинска сензация. Стотици се впечатлиха от описа на младия културист, който е бил " отписан " от експертите след лекарска неточност.

Ето какво описа Ангел:

Казвам се Ангел Андинов. На 26 години съм, с диагноза церебрална парализа, породена от лекарска немарливост. 100% неработоспособен - съгласно лекарите трябваше да прекарам живота си на инвалиден стол.

Първите ми опити за тренировки са били когато съм бил на 4 годинки, тъй като единственото, което съм можел да шавам са били ръцете ми.

На 6-годишна възраст дядо ми ме е научил да се набирам на шир и оттогава насетне не съм спирал да упражнявам към този момент 20 години.

Имам 11 интервенции на краката, само че това не ме стопира да преследвам фантазиите си. Тренирах 10 години бокс. Записах се да упражнявам бокс, тъй като не желаех да бъда безсилен. Останалите деца постоянно ми се подиграваха и избягваха, единствено тъй като бях друг, по този начин в бокса открих лек и най-хубав другар.

Тренирах старателно всеки ден, до момента в който в един даден миг никой не можеше да разбере за казуса ми. Бях момче на 15 години и се биех с мъже по 120 кг.
Исках естествено да се състезавам професионално, само че с времето разбрах, че в България това не си заслужава.

Тогава започнах да упражнявам по-усилено във фитнес залата, тъй като знаех че там съм добър и няма кой да ми каже не си конкурентен.

Целта ми не е да се трансформира в културист, по-скоро да покажа на хората, че без значение какъв брой е тежка една обстановка постоянно има излаз. Трябва да бъдете дръзки, смели и в никакъв случай да не се предавате. Искам един ден някой да каже: " Аз мога, тъй като той ми сподели, че може! "

Лекарите ми споделиха, че в никакъв случай няма да мога да вървя! Че няма да мога да спортувам и че спорта ми вреди. Аз им потвърдих какъв брой доста бъркат. Не желая страдание, а хората като мен да схванат, че са мощни! Дори доста по-силни от множеството хора, които се чудят по какъв начин да избягат от действителността.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР